Wil je graag studeren in het buitenland aan een universiteit of een college? Ben je op zoek naar een handige checklist? Of wil je meer weten over studiefinanciering wanneer je in het buitenland een opleiding volgt? Lees dan verder!

Je hebt het vast al gezien: als je in het buitenland wilt studeren, is er veel te regelen. Gelukkig zijn wij er! Guardian Institute helpt je bij iedere stap die je wilt zetten. Wellicht heb je deze pagina doorgestuurd gekregen van één van onze tutoren of mentoren, of heb je deze zelf gevonden. Je vindt hier de eerste, belangrijke punten om rekening mee te houden.

Op welke manier ga ik naar het buitenland?

Wil je graag als deel van je studie naar het buitenland, of wil je een losse opleiding gaan volgen? Of zoek je invulling voor een tussenjaar? Dit bepaalt de keuzes voor een studie of opleiding. Wanneer je kiest om als onderdeel van je studie ergens naartoe te reizen, is het belangrijk te controleren of je vakken in het buitenland of je stage voldoende aansluiten bij je huidige curriculum. Het gaat dan zowel om de inhoud van de vakken als de accreditatie. Want voldoet je studie in het buitenland wel voldoende aan de eisen van je eigen (hoge)school of universiteit? Controleer dit altijd voordat je je definitief inschrijft.

Zoeken naar de juiste studie

Van de meest prestigieuze universiteiten tot een kleiner college dat precies biedt wat jij zoekt: er is veel mogelijk. Maar juist dat maakt het lastig. Daarnaast is er nog de toelating, want uiteraard wordt niet zomaar iedereen toegelaten. Verdiep je goed in de vereisten, zodat je niet enkele dagen voor de deadline nog alle documentatie moet regelen.

Hoe ga ik het betalen?

Er zijn grote prijsverschillen wereldwijd. Enkele landen bieden studeren helemaal gratis aan, terwijl sommige universiteiten hoge prijzen hanteren voor hun opleidingen. Het zou kunnen dat je het zelf kunt betalen, maar als dit niet zo is, is het de moeite waard om te kijken naar beurzen of het ophogen van je studielening. Lees hier meer over in onze blog over beurzen.

Wil je meer weten over studeren in het buitenland? Wij hebben jarenlange ervaring met het ondersteunen van jongeren die naar het buitenland willen voor een stage, studie, of tussenjaar. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!