Schoolkeuze

Wat de omstandigheden ook zijn, onze adviseurs zullen er alles aan doen om een passende school te vinden voor uw zoon of dochter door u en uw doelen goed te leren kennen. Want of het nu voor een korte of lange tijd is dat uw kind nog naar school gaat: het vinden van een passende school is erg belangrijk en moet aansluiten bij de doelen op lange termijn.

Onze schoolkeuzeprogramma’s zijn onderverdeeld in twee soorten:

Basisschoolkeuze

(4-12 jaar oud)

Vanaf het vijfde levensjaar is naar school zijn verplicht in Nederland. Jonge kinderen gaan daarom eerst naar de basisschool, waar zij blijven tot hun twaalfde levensjaar.

Middelbare schoolkeuze

(12-18 jaar oud)

Of u nu op zoek bent naar een internationale school, een privéschool of openbare school: Nederland biedt veel keuze. De meeste scholen bieden drie stromen aan: een vmbo-richting (afstudeerleeftijd: 16 jaar), een havo-richting (afstudeerleeftijd: 17 jaar) en een vwo-richting (afstudeerleeftijd: 18 jaar). Onze adviseurs staan klaar om de student (en de ouders, indien gewenst) te helpen bij het maken van een passende beslissing. Deze is onder andere afhankelijk van de persoonlijke voorkeur, het denkniveau van de student, en de interesses van de student.

Wij twijfelden om onze dochter in te schrijven voor een particuliere school. Door het advies van Guardian Institute en twee schoolbezoeken met onze adviseur hebben wij een goede beslissing kunnen nemen en gaat onze dochter naar een goede particuliere school. Bedankt!

Emma (42)

Rotterdam